Laat na via het testament

Als u niet alleen bij leven, maar ook daarna uw zorg voor dieren wilt laten voortleven, kunt u de Dierenbescherming opnemen in uw testament. Zo maakt u ook in de toekomst een verschil voor dierenwelzijn.

Uw liefde voor dieren laten voortleven

Als u niet alleen bij leven, maar ook daarna uw zorg voor dieren wilt laten voortleven, kunt u de Dierenbescherming opnemen in uw testament. Zo maakt u ook in de toekomst een verschil voor dierenwelzijn. Wist u trouwens dat de Dierenbescherming ook de zorg voor uw huisdier op zich kan nemen als u er niet meer bent?

Meer lezen over de mogelijkheden om na te laten? Vraag dan onze brochure aan.

Testament

Wanneer u wilt nalaten aan de Dierenbescherming, kunt u dit opnemen in uw testament. In een testament kunt u één of meer personen of organisaties tot erfgenaam benoemen. U legt erin vast wie wat ontvangt. Dat kan een vast bedrag zijn, maar ook een percentage van uw vermogen, een kunstwerk of bijvoorbeeld een huis. Indien u de Dierenbescherming in uw testament wilt benoemen, kunt u de volgende gegevens gebruiken

De Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren is gevestigd aan:
Regulusweg 11, 2516 AC, Den Haag
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40407319.

Regel uw testament eenvoudig online

Denkt u erover om De Dierenbescherming op te nemen in uw testament? U kunt ons bijvoorbeeld benoemen als erfgenaam of een vast geldbedrag, legaat, aan ons nalaten. De Dierenbescherming werkt samen met Nu Notariaat. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament. Kijk op https://www.nunotariaat.nl en ontdek hoe gemakkelijk het werkt.

Een mooie manier van geven:

Als u nalaat aan de Dierenbescherming is het mogelijk om er een doelbestemming aan te koppelen. U geeft daarmee aan waar uw nalatenschap aan moet worden besteed: een specifiek dierenwelzijnsproject bijvoorbeeld of een structurele dierenwelzijnsverbetering op de lange termijn. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

ANBI

De Dierenbescherming is een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat u vrij van erfbelasting kunt nalaten. Daardoor komt uw bijdrage volledig ten goede aan de dieren. En dat is zeer welkom: ook in de toekomst zullen de dieren uw hulp hard nodig hebben! De Dierenbescherming is namelijk geen overheidsinstelling en is daarom volledig afhankelijk van giften.

Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

Persoonlijk contact

We begrijpen goed dat u met zo’n belangrijke beslissing niet over één nacht ijs wilt gaan. Wij bieden u een helpende hand door in een persoonlijk gesprek samen te kijken naar uw wensen en persoonlijke situatie. We vertellen u graag wat uw nalatenschap voor dierenwelzijn in Nederland kan betekenen en op welke manieren u kunt nalaten (bijvoorbeeld aan specifieke projecten). Ook kunnen we doorspreken of en hoe we de zorg voor uw huisdier op ons zullen nemen en of het wenselijk is dat de Dierenbescherming het executeurschap verzorgt.

U kunt naar ons kantoor in Den Haag komen, maar een gesprek bij u thuis behoort ook tot de mogelijkheden. Via onderstaande gegevens kunt u contact opnemen met één van onze relatiebeheerders.

T 088 811 30 66
E nalaten@dierenbescherming.nl