Vlogs: hapklare brokken

In Nederland houden we met z'n allen miljoenen huisdieren. Voor al deze dieren is een enorm aanbod aan diervoeding verkrijgbaar. Kattenmelk, knaagsnacks of zelfs hondenbier... je kunt van alles krijgen! Niet alles wat verkrijgbaar is, is per definitie ook gezond of nodig voor je dier. Hoe weet je nu of je bepaalde producten beter wel of niet kunt kopen?

Onze 'Hapklare brokken'-vlogs proberen deze vraag te beantwoorden. Vlogster Tawhida houdt een aantal diervoedingsproducten tegen het licht. Voor een oordeel gaat ze langs bij dierenarts Ronald Corbee. Hij is dierenarts bij de kliniek Gezelschapsdieren van de Universiteit van Utrecht en is gespecialiseerd in diervoeding. Kijk je mee?

1/6

Even voorstellen: Ronald Corbee

Dierenarts bij het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht, afdeling Klinische Voeding. Deze afdeling onderzoekt honden en katten die kampen met aandoeningen waarbij voeding een belangrijke rol speelt, in het bijzonder obesitas (overgewicht). Ronald is gespecialiseerd in diervoeding en vormt daarmee de ideale persoon om de diervoeding die in deze serie aan bod komt kritisch te beoordelen.